Kathleen Stevens 

STEENTJELEVENS


"Gedichten schrijf ik al sinds m'n tienerjaren, al bleven deze steeds netjes opgeborgen. Het schrijven vloeide altijd voort uit een gevoel van mezelf of een gevoel dat ik kreeg bij het horen van iemands verhaal. Iets dat me raakte dus.  Het vergde heel wat moed, maar het moment dat ik het eerste gedicht op een kaart schreef en ook effectief overhandigde, staat in mijn geheugen gegrift. Die warme reactie was het begin van alles." 

Nina Gommeren

FLUISTERVINK


"Bij het vormgeven speelt gevoel voor mij een belangrijk rol. Opmaak en inhoud moeten elkaar aanvoelen en versterken. Een ontwerp klopt pas als het weet te raken. De laatste jaren heb ik me meer en meer verdiept in boekkunst: een (levens)verhaal samenbrengen met mooie teksten, sprekende beelden, warme materialen en een verfijnde opmaak zodat het een nieuw leven gaat leiden. De dankbare reactie op het eerste herinneringsboek dat ik maakte was voor mij het begin van alles."

it's a match

KOESTER.


Nina en Kathleen kennen elkaar al van in de middelbare school, maar echt contact was er niet meer, enkel via social media. Kathleen speelde met het idee om een dichtbundel uit te brengen en wist dat Nina grafisch vormgever was. Ze spraken af... De dichtbundel kwam er, maar nog veel meer. Het gesprek ging als snel over rouwkaartjes en over hoe ze steeds op hun honger bleven zitten wat dat betrof. Beide verlangden ze op zo een moment naar meer dan enkel de woorden: "sterkte" of "gecondoleerd".  Nina had al enkele kaartjes ontworpen, maar miste woorden. Kathleen had de woorden, maar miste lay-out. En kijk eens aan...